Korvaukset

LÄÄKÄRINPALKKIOT
Yleislääkärin ja erikoislääkärin vastaanottopalkkioista korvataan 90 % (sis. Kela-korvauksen). Leikkauksen kustannukset korvataan hallituksen yleisohjeen mukaan. Psykiatrin antama psykoterapia korvataan vain Kela-korvauksen osalta.


LÄÄKKEET
Kela-korvattavat lääkkeet korvataan kokonaan viitehintaan asti, sairausvakuutuslain mukaisen omavastuun täyttymisen jälkeen (alkuomavastuu v.2017=50euroa).


HAMMASHOITO
Hammashoidosta korvataan 60 %, enintään 300 euroa. Korvaukseen on oikeus, kun kassan jäsenyys on kestänyt vähintään yhden vuoden yhdenjaksoisesti.


LABORATORIO-, RÖNTGEN- JA MAGNEETTITUTKIMUKSET
Lääkärin määräämänä kokonaan. Magneettitutkimus ja tietokonetomogragiatutkimus korvataan vain erikoislääkärin määräyksellä.


FYSIKAALINEN HOITO
Lääkärin määräyksellä 70 % (sis. Kela-korvaus), enintään 15krt/kalenterivuosi.


HIERONTA
Työterveyslääkärin määräyksellä 70 %, enintään 10krt/kalenterivuosi. Korvattavat käynnit tulee tehdä 3kk sisällä ensimmäisestä käynnistä.


PSYKOLOGIN TUTKIMUKSET JA PSYKOLOGIN ANTAMA TERAPIA
Lääkärin määräyksellä 70%, enintään 10krt/kalenterivuosi.


TERVEYSKESKUSMAKSUT
Poliklinikkamaksut, päiväkirurgiset maksut, sairaalahoitopäivämaksut kokonaan.


SILMÄLASIT
Silmälaseista korvataan 300 euroa. Korvaukseen on oikeus, kun kassan jäsenyys on kestänyt vähintään yhden vuoden yhtäjaksoisesti. Silmälasit korvataan joka toinen vuosi.


SILMIEN NÄKÖKYKYÄ PARANTAVAT LASER-LEIKKAUKSET
Leikkauksesta korvataan 600 euroa. Korvaukseen on oikeus sen jälkeen, kun kassan jäsenyys on kestänyt vähintään yhden vuoden yhtäjaksoisesti tai silmälasit on korvattu enintään kaksi vuotta sitten. Leikkauksen jälkeen silmälasikorvaukseen on oikeus uudestaan enintään neljän vuoden kuluttua.


APUVÄLINEET
Lääkärin määräämät kirurgisen toimenpiteen jälkeen tarvittavat apuvälineet 170 euroon saakka.
Lääkärin määräämistä muista apuvälineistä 50%, enintään 100 euroa. Korvauksen voi saada joka toinen vuosi samaan tarkoitukseen hankitusta apuvälineestä.