Tiedotteet

14. syyskuuta, 2020

JÄSENTARJOUS!

 

MAHDOLLISUUS HAKEA SAIRAUSKASSAN JÄSENYYTTÄ 31.12.2020 ASTI!

Takon Sairauskassan hallitus on päättänyt jatkaa jäsentarjousta vuoden loppuun asti, koska olemme saaneet tietoomme ettei jäsentarjouksesta ole ollut tietoa saatavilla kaikilla tehtailla ilmoitustauluilla tai Intarassa. Takon Sairauskassan hallitus on päättänyt, että annetaan niille kassan toimintapiiriin kuuluville henkilöille, jotka eivät ole hakeneet kassan jäsenyyttä sääntöjen mukaisen kuuden kuukauden määräajan puitteissa mahdollisuus hakea kassan jäsenyyttä 31.12.2020 mennessä. Kassan jäsenyys alkaa hallituksen päätöstä seuraavan kalenterikuukauden alusta alkaen eli aikaisintaan 1.11.2020 ja viimeistään 1.1.2021.

Tampereella 10.9.2020

Takon Sairauskassan hallitus

30. kesäkuuta, 2020

Sähköinen asiointipalvelu -Hae korvausta verkossa!

Takon Sairauskassa on ottanut käyttöön 1.7.2020 alkaen sähköisen asiointipalvelun!

Sähköinen asiointipalvelu on nimeltään Iris. Iris palvelun kautta voit hakea sairauskassan maksamia lisäetuuskorvauksia. Saat myös korvaustietosi sähköisesti ilman turhaa paperipostia. Sähköisen asiointipalvelun käyttö nopeuttaa korvauksen maksamista.

Palvelun käyttö edellyttää kassan hyväksymistä käyttäjäksi. Kun sairauskassa on hyväksynyt sinut käyttäjäksi, saat viestin sähköpostiisi ja voit aloittaa korvausten hakemisen. Saat liittymisviestin muutaman arkipäivän kuluessa.

Sähköisen asiointipalvelun löydät osoitteesta: https://tako.omasairauskassa.fi/

Tunnistautuaksesi palveluun tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.

Jos olet hakenut korvausta Iriksen kautta, eikä korvausta ala kuulua tarkistathan sähköpostisi (myös roskapostin). Sairauskassa on saattanut lähettää sinulle korvaushakemuksen täydennyspyynnön.

 

03. elokuuta, 2020

Kassankokouskutsu

Takon Sairauskassan varsinainen kassankokous

Aika: torstai 13.8.2020 klo 16.00

Paikka: Ylävitonen Yhteistoimisto, Näsilinnankatu 22 A Tampere

Kokouksessa käsiteltävät asiat:

1. Kassan sääntöjen 35 §:ssä mainitut varsinaiselle kassankokoukselle määrätyt asiat.

Hallituksen kertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto ovat nähtävinä
sairauskassan toimistossa (Näsilinnankatu 22 A 32, 33210 Tampere)
allekirjoituspäivästä lukien toimiston aukioloaikoina. Koronatilanteesta johtuen toimistolla ei asiakasvastaanottoa toistaiseksi ja yllä mainitut asiakirjat ovat saatavilla poikkeuksellisesti sähköpostilla 3.8.2020 alkaen pyydettäessä.

Varsinaisen kassankokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävillä sairauskassan toimistossa 27.8.2020 alkaen toimiston aukioloaikoina. Koronatilanteesta johtuen toimistolla ei asiakasvastaanottoa toistaiseksi ja pöytäkirja on saatavilla poikkeuksellisesti sähköpostilla 27.8.2020 alkaen pyydettäessä.

Kokouksen säännöistä poikkeava ajankohta ja osallistumiseen liittyvät poikkeusjärjestelyt perustuvat lakiin väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista Covid-19 epidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Tampereella 3.8.2020

Takon Sairauskassan hallitus

29. huhtikuuta, 2020

KASSANKOKOUS

Koronapandemian vuoksi kassankokousta ei voida pitää sääntöjen mukaisesti huhtikuun loppuun mennessä.
Kassankokous pidetään myöhemmin Finanssivalvonnan ohjeistuksen mukaisesti.

29. huhtikuuta, 2020

Muutoksia kassan aukioloihin


-Toimisto on avoinna 1.6.2020 alkaen ma-ke klo 9.00-12.00
(tai sopimuksen mukaan)

-Koronapandemian vuoksi toimistolla ei asiakasvastaanottoa toistaiseksi!

- Toimisto on kokonaan suljettu ajalla:
 15.6.-21.6.2020 (vko 25), 20.7.-2.8.2020 (vkot 30-31) ja 17.8.-23.8.2020 (vko 34).


- Toimiston ollessa suljettuna, kiireellisissä asioissa voit jättää puhelimeen soittopyynnön tai laittaa sähköpostia osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Viestit tarkistetaan toimiston ollessa suljettuna säännöllisesti.
- Osasairaus-, vanhempainpäivä ja sairauspäivärahoihin liittyvät asiat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta päivärahojen maksut eivät turhaan viivästyisi.
-Järjestelyllä saadaan sairauskassan talouteen säästöjä.

13. joulukuuta, 2016

Korvaushakemuksen käsittelyaika

Sairaanhoidon korvaushakemuksia käsitellään toimistossa 1-3 kertaa viikossa työtilanteen mukaan.
Kuitenkin useimmiten korvaukset löytyvät viikossa tililtä, hakemuksen saapumisesta lukien.

Käsittelyaikaa saattavat viivästyttää posti kulku ja puuttuvat liitteet. Jos olet epävarma siitä, mikä liitteitä korvaushakemuksesi tarvitsee, voit ottaa yhteyttä sairauskassan toimistoon.

 

27. lokakuuta, 2017

Korvauksen hakemisesta ja yhteydenpidosta sairauskassaan

Kela-korvauksia hakiessa tulee edellen toimittaa alkuperäiset asiakirjat Kela-korvausta varten. Jos haet korvausta pelkästä lisäetuudesta; kela-korvaus on jo vähennetty tai kustannuksesta mistä kela ei korvaa (esim. silmälasit), voit hakea korvausta sähköpostilla. Tällöin tulee toimittaa korvauksen hakemiseksi tarvittavat asiakirjat sähköpostin liitteenä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Jos asiakirjat eivät ole sähköisessä muodossa ne voi scannata tai ottaa niistä valokuvan ja lähettää sen. Asiakirjat täytyy olla kuitenkin luettavissa. Sairauskassa voi aina pyytää alkuperäisiä mikäli tulostettujen asiakirjojen jälki ei ole riittävä. Voit lähettää toimiston puhelimeen myös WhatsApp-viestin. Muistathan, että viestillä ei kannata kysellä esim. omia yksityiskohtaisia kohtaisia korvaustietoja. Viestit sopivat paremmin yleiseen tiedusteluun. Jos esim. korvausasioissa on epäselvyyttä, voit aina ottaa yhteyttä sairauskassaan puhelimitse, sähköpostitse, WhatsApp-viestillä, Kela-asioissa Kelan asiontipalvelun kautta tai käymällä sairauskassan toimistolla.

01. huhtikuuta, 2019

Kokouskutsu


Takon Sairauskassan varsinainen kassankokous pidetään torstaina 11. päivänä huhtikuuta 2019 alkaen kello 16.00 Ylävitonen Yhteistoimistossa, Näsilinnankatu 22 A Tampere.


Kokouksessa käsitellään:

1.    Kassan sääntöjen 36 §:ssä mainitut varsinaiselle kassankokoukselle määrätyt asiat.

Hallituksen kertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto ovat nähtävinä sairauskassan toimistossa (Näsilinnankatu 22 A 32, 33210 Tampere) allekirjoituspäivästä lukien toimiston aukioloaikoina.

Varsinaisen kassankokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä sairauskassan toimistossa
 25.4.2019 alkaen toimiston aukioloaikoina.Tampereella 28.3.2019
Takon Sairauskassan hallitus

20. joulukuuta, 2016

Muutoksia kalliiden lääkkeiden korvaamiseen 1.1.2017 alkaen

Kelan lääkekustannusten vuosiomavastuu eli lääkekatto pienenee. Vuonna 2017 se on 605,13 euroa kalenterivuodessa (610,37 euroa vuonna 2016). Jos vuosiomavastuu ylittyy, asiakas maksaa loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta valmisteesta 2,50 euron omavastuun.

Jos lääke on erityisen kallis, Kela korvaa jatkossa kerralla enintään 1 kuukauden hoitoaikaa vastaavan lääkemäärän nykyisen 3 kuukauden määrän sijaan. Erityisen kalliiksi katsotaan lääkkeet, joiden yhden pakkauksen arvonlisäverollinen vähittäishinta on yli 1 000 euroa.

Kaikkiin korvattaviin valmisteisiin tulee toimitusväli. Jatkossa korvausta voi saada uudesta lääkkeen, kliinisen ravintovalmisteen ja perusvoiteen erästä sen jälkeen, kun aiemmin ostettu erä on käytetty lähes kokonaan lääkkeen määrääjän antaman ohjeen mukaisesti. Esimerkiksi uudesta erästä voi saada korvausta aikaisintaan 3 viikkoa ennen edellisen erän loppumista, jos valmistetta on edellisellä kerralla ostettu 3 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä. Toimitusväli on vastaavasti lyhyempi, jos valmistetta on ostettu pienemmissä erissä.

Lääkereseptien voimassaoloaika muuttuu nykyisestä 1 vuodesta 2 vuoteen.

Muutokset ovat osa valtioneuvoston julkisen talouden suunnitelmaa, jossa tavoitteena on saada 150 milj. euron lääkekorvaussäästöt vuodesta 2017 alkaen.

20. joulukuuta, 2016

Muutoksia diabeteslääkkeiden korvauksiin 1.1.2017 alkaen

Muut kuin insuliinia sisältävät diabeteslääkkeet siirtyvät ensi vuoden alusta Kelan 100 %:n korvausluokasta 65 %:n korvausluokkaan. Näistä lääkkeistä asiakkaan itsensä maksama osuus on 35 % lääkkeen hinnasta 1.1.2017 alkaen. Insuliinia sisältävästä lääkkeestä asiakas saa jatkossakin 100 %:n erityiskorvauksen ja maksaa lääkkeestä 4,50 euron omavastuun.

Muutos on osa hallitusohjelmassa edellytettyjä yhteensä 150 miljoonan euron lääkekorvaussäästöjä. Diabeteslääkkeiden korvaustason muutos koskee hieman yli 300 000 henkilöä.
Muutokset eivät edellytä asiakkaalta toimenpiteitä. Kela myöntää ilman erillistä hakemusta uudet korvausoikeudet asiakkaille, joilla on jo voimassa oleva diabeteksen korvausoikeus.

Asiakkaat saavat tiedon uusista korvausoikeuksista kirjeitse joulukuussa 2016 ja uudet korvausoikeudet sisältävän Kela-kortin kevään 2017 aikana.

Asiakas saa hänelle kuuluvan korvauksen apteekissa, vaikka uutta Kela-korttia ei olisikaan vielä tullut. Apteekissa on aina ajantasainen tieto asiakkaan voimassa olevista korvausoikeuksista. Apteekki tarkistaa asiakkaan oikeuden korvaukseen sähköisesti Kelasta jokaisen lääkeoston yhteydessä

Asiakas voi tarkistaa hänelle myönnetyt uudet korvausoikeudet Kelan asiointipalvelusta viikolla 51. Asiointipalvelun vasemmassa valikossa on kohta ”Lääkkeiden erityiskorvausoikeudet”, jossa korvausoikeuksien numerot ovat nähtävissä. Apteekissa uusia korvausoikeuksia käytetään lääkeostoissa 1.1.2017 alkaen.

 

23. toukokuuta, 2016

Lääkekorvaukset muuttuvat

Takon Sairauskassa korvaa Kela-korvattavat lääkkeet viitehintaan saakka. 1.6.2016 alkaen emme korvaa sairausvakuutuslain mukaista alkuomavastuuta.

Sairausvakuutuslain mukainen korvaus maksetaan vasta, kun kustannukset ovat ylittäneet sairausvakuutuslain mukaisen alkuomavastuun/vuosi. Vuonna 2016 alkuomavastuu on 50 euroa.

Myös sairauskassan lisäetuuskorvaus maksetaan vasta alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Mikäli lääkekustannukset ovat pienemmät kuin alkuomavastuu kassan jäsen maksaa lääkkeet kokonaisuudessaan itse.