Tiedotteet

13. huhtikuuta, 2021

KOKOUSKUTSU

 

Takon Sairauskassan varsinainen kassankokous pidetään torstaina 29. päivänä huhtikuuta 2021
alkaen kello 16.00 Ylävitosen Yhteistoimistossa, Näsilinnankatu 22 A Tampere.

 

Kokouksessa käsitellään:

1. Kassan sääntöjen 36 §:ssä mainitut varsinaiselle kassankokoukselle määrätyt asiat.

2. Kassan hallituksen esitys kassan sääntöjen 14 § muuttamisesta;

-silmälasikorvauksen ja hammashoitokorvauksen korotus 350 euroon, ja silmien laserleikkauskorvauksen korotus 700 euroon,

-muihin reseptilääkkeisiin, fysikaaliseen hoitoon, hierontaan, psykologin antamaan terapiaan, silmälasikorvaukseen ja hammashoidon korvauksiin täsmennys ”Oikeus korvaukseen määräytyy ostopäivän/käyntipäivän mukaan”.

- lisätään rajoitus: magneettitutkimus, tietokonetomografiatutkimus ja kartiokeilatietokonetomografiatutkimus korvataan vain erikoislääkärin määräyksellä.
 -Muutokset tulisivat voimaan 1.6.2021.

 

Koronatilanteesta johtuen kokoukseen tulee ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla tai puhelimitse 22.4.2021 mennessä.

Hallituksen kertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto ovat nähtävinä sairauskassan toimistossa (Näsilinnankatu 22 A 32, 33210 Tampere) allekirjoituspäivästä lukien toimiston aukioloaikoina. Koronatilanteesta johtuen toimistolla ei asiakasvastaanottoa toistaiseksi ja yllä mainitut asiakirjat ovat saatavilla poikkeuksellisesti sähköpostilla 8.4.2021 alkaen pyydettäessä.

 

Varsinaisen kassankokouksen tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä sairauskassan toimistossa 12.5.2021 alkaen toimiston aukioloaikoina. Koronatilanteesta johtuen toimistolla ei asiakasvastaanottoa toistaiseksi ja pöytäkirja on saatavilla poikkeuksellisesti sähköpostilla 12.5.2021 alkaen pyydettäessä.

 

Tampereella 1.4.2021

Takon Sairauskassan halllitus

 

21. lokakuuta, 2020

Sähköinen asiointipalvelu -Hae korvausta verkossa!

Takon Sairauskassa on ottanut käyttöön 1.7.2020 alkaen sähköisen asiointipalvelun!

Sähköinen asiointipalvelu on nimeltään Iris. Iris palvelun kautta voit hakea sairauskassan maksamia lisäetuuskorvauksia. Saat myös korvaustietosi sähköisesti ilman turhaa paperipostia. Sähköisen asiointipalvelun käyttö nopeuttaa korvauksen maksamista.

Palvelun käyttö edellyttää kassan hyväksymistä käyttäjäksi. Kun sairauskassa on hyväksynyt sinut käyttäjäksi, saat viestin sähköpostiisi ja voit aloittaa korvausten hakemisen. Saat liittymisviestin muutaman arkipäivän kuluessa.

Sähköisen asiointipalvelun löydät osoitteesta: https://tako.omasairauskassa.fi/

Tunnistautuaksesi palveluun tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.

Jos olet hakenut korvausta Iriksen kautta, eikä korvausta ala kuulua tarkistathan sähköpostisi (myös roskapostin). Sairauskassa on saattanut lähettää sinulle korvaushakemuksen täydennyspyynnön.

 

21. lokakuuta, 2020

Muutoksia kassan aukioloihin


-Toimisto on avoinna ma-ke klo 9.00-12.00 (tai sopimuksen mukaan),
ei asiakasvastaanottoa.

Myös Takon Sairauskassassa pyritään tekemään koronavirusepidemian aikana mahdollisimman paljon etätyötä, toimistolla ei ole asiakasvastaanottoa toistaiseksi.

Sairauspäiväraha- ja vanhempainetuushakemukset, liitteet ja lisäselvitykset kannattaa viimeistään nyt lähettää Kelan asiointipalvelun kautta www.kela.fi/asiointi

Sairaanhoidon korvaukset kannattaa hakea sähköisesti: https://tako.omasairauskassa.fi/
Korvauksen hakeminen sähköisesti nopeuttaa korvauksen maksamista.
Sairauskassa suosittelee, että palveluntuottaja vähentäisi kelakorvauksen jo paikan päällä.

Poikkeustilanne saattaa vaikuttaa hiukan saapuvan postin käsittelyyn ja korvausten käsittelyaikoihin. Kiitokset ymmärryksestä.

 

 

21. lokakuuta, 2020

Korvaushakemuksen käsittelyaika

Sairaanhoidon korvaushakemuksia käsitellään toimistossa 1-3 kertaa viikossa työtilanteen mukaan.
Kuitenkin useimmiten korvaukset löytyvät viikossa tililtä, hakemuksen saapumisesta lukien.

Käsittelyaikaa saattavat viivästyttää posti kulku ja puuttuvat liitteet, postia ei jaeta tiistaisin ja perjantaisin.
Jos olet epävarma siitä, mikä liitteitä korvaushakemuksesi tarvitsee, voit ottaa yhteyttä sairauskassan toimistoon.

Sähköisen asiointipalvelun käyttö nopeuttaa korvauksen maksamista!
https://tako.omasairauskassa.fi

 

 

 

14. syyskuuta, 2020

JÄSENTARJOUS!

 

MAHDOLLISUUS HAKEA SAIRAUSKASSAN JÄSENYYTTÄ 31.12.2020 ASTI!

Takon Sairauskassan hallitus on päättänyt jatkaa jäsentarjousta vuoden loppuun asti, koska olemme saaneet tietoomme ettei jäsentarjouksesta ole ollut tietoa saatavilla kaikilla tehtailla ilmoitustauluilla tai Intarassa. Takon Sairauskassan hallitus on päättänyt, että annetaan niille kassan toimintapiiriin kuuluville henkilöille, jotka eivät ole hakeneet kassan jäsenyyttä sääntöjen mukaisen kuuden kuukauden määräajan puitteissa mahdollisuus hakea kassan jäsenyyttä 31.12.2020 mennessä. Kassan jäsenyys alkaa hallituksen päätöstä seuraavan kalenterikuukauden alusta alkaen eli aikaisintaan 1.11.2020 ja viimeistään 1.1.2021.

Tampereella 10.9.2020

Takon Sairauskassan hallitus

20. joulukuuta, 2016

Muutoksia kalliiden lääkkeiden korvaamiseen 1.1.2017 alkaen

Kelan lääkekustannusten vuosiomavastuu eli lääkekatto pienenee. Vuonna 2017 se on 605,13 euroa kalenterivuodessa (610,37 euroa vuonna 2016). Jos vuosiomavastuu ylittyy, asiakas maksaa loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta valmisteesta 2,50 euron omavastuun.

Jos lääke on erityisen kallis, Kela korvaa jatkossa kerralla enintään 1 kuukauden hoitoaikaa vastaavan lääkemäärän nykyisen 3 kuukauden määrän sijaan. Erityisen kalliiksi katsotaan lääkkeet, joiden yhden pakkauksen arvonlisäverollinen vähittäishinta on yli 1 000 euroa.

Kaikkiin korvattaviin valmisteisiin tulee toimitusväli. Jatkossa korvausta voi saada uudesta lääkkeen, kliinisen ravintovalmisteen ja perusvoiteen erästä sen jälkeen, kun aiemmin ostettu erä on käytetty lähes kokonaan lääkkeen määrääjän antaman ohjeen mukaisesti. Esimerkiksi uudesta erästä voi saada korvausta aikaisintaan 3 viikkoa ennen edellisen erän loppumista, jos valmistetta on edellisellä kerralla ostettu 3 kuukauden hoitoaikaa vastaava määrä. Toimitusväli on vastaavasti lyhyempi, jos valmistetta on ostettu pienemmissä erissä.

Lääkereseptien voimassaoloaika muuttuu nykyisestä 1 vuodesta 2 vuoteen.

Muutokset ovat osa valtioneuvoston julkisen talouden suunnitelmaa, jossa tavoitteena on saada 150 milj. euron lääkekorvaussäästöt vuodesta 2017 alkaen.

20. joulukuuta, 2016

Muutoksia diabeteslääkkeiden korvauksiin 1.1.2017 alkaen

Muut kuin insuliinia sisältävät diabeteslääkkeet siirtyvät ensi vuoden alusta Kelan 100 %:n korvausluokasta 65 %:n korvausluokkaan. Näistä lääkkeistä asiakkaan itsensä maksama osuus on 35 % lääkkeen hinnasta 1.1.2017 alkaen. Insuliinia sisältävästä lääkkeestä asiakas saa jatkossakin 100 %:n erityiskorvauksen ja maksaa lääkkeestä 4,50 euron omavastuun.

Muutos on osa hallitusohjelmassa edellytettyjä yhteensä 150 miljoonan euron lääkekorvaussäästöjä. Diabeteslääkkeiden korvaustason muutos koskee hieman yli 300 000 henkilöä.
Muutokset eivät edellytä asiakkaalta toimenpiteitä. Kela myöntää ilman erillistä hakemusta uudet korvausoikeudet asiakkaille, joilla on jo voimassa oleva diabeteksen korvausoikeus.

Asiakkaat saavat tiedon uusista korvausoikeuksista kirjeitse joulukuussa 2016 ja uudet korvausoikeudet sisältävän Kela-kortin kevään 2017 aikana.

Asiakas saa hänelle kuuluvan korvauksen apteekissa, vaikka uutta Kela-korttia ei olisikaan vielä tullut. Apteekissa on aina ajantasainen tieto asiakkaan voimassa olevista korvausoikeuksista. Apteekki tarkistaa asiakkaan oikeuden korvaukseen sähköisesti Kelasta jokaisen lääkeoston yhteydessä

Asiakas voi tarkistaa hänelle myönnetyt uudet korvausoikeudet Kelan asiointipalvelusta viikolla 51. Asiointipalvelun vasemmassa valikossa on kohta ”Lääkkeiden erityiskorvausoikeudet”, jossa korvausoikeuksien numerot ovat nähtävissä. Apteekissa uusia korvausoikeuksia käytetään lääkeostoissa 1.1.2017 alkaen.