Skip to main content
LOMAUTUS

Jos sinut on lomautettu, tai olet ollut tänä vuonna lomautettuna, ilmoitathan kaikki lomautuspäiväsi Takon Sairauskassaan. 

Takon Sairauskassan hallituksen linjauksen mukaan, kun vakuutettu saa pääasiallisen toimeentulonsa osakkaalta lisäetuudet säilyvät lomautuksen aikana seuraavin ehdoin:

  • Lomautukset yksi päivä/viikko tai kaksi päivää/viikko (enintään 40 lomautuspäivää kalenterivuodessa) eivät vaikuta sairauskassan maksamiin lisäetuuksiin.
  • Oikeus lisäetuuksiin säilyy normaalisti, ilman erillisiä vakuutusmaksuja tai katkoja, myös lomautuspäivien aikana.
  • Pidemmiltä yhdenjaksoisilta lomautusjaksoilta vakuutetulla on oikeus lisäetuuksiin 40 lomautuspäivän ajan lomautuksen alkaessa. Tämän jälkeen, jos vakuutettu maksaa vakuutusmaksunsa itse, hän säilyttää oikeutensa lisäetuuksiin. 
  • Otathan itse yhteyttä sairauskassaan, että voimme laskea jäsenmaksusi, kirjata lomautustietosi sekä välttääksemme takaisinperinnät maksetuista lisäeduista.
  • Jäsenmaksu on viimeisten 6kk jäsenmaksujen keskiarvo korotettuna 10%.
  • Vakuutussuhde (jäsenyys) säilyy silti normaalisti, vaikka vakuutettu ei haluaisikaan maksaa vakuutusmaksua itse lomautusajalta, mutta oikeus lisäetuuksiin ei tällöin ole voimassa.

Takon Sairauskassa pidättää samalla mahdollisuuden muuttaa päätöstään tai ryhtyä toimenpiteisiin, mikäli kassan talous antaa aihetta tai lomautusten luonne muuttuu.

Mikäli olet lomautettuna ja sairastut, ethän hae työttömyyskorvausta työttömyyskassasta (sairauspäivärahan omavastuun ylittäviltä päiviltä), koska sairauspäivärahan käsittely hankaloituu. Ota tällöin tarvittaessa yhteyttä sairauskassaan.

Tampereella 14.12.2023 Takon Sairauskassan hallitus